Anti-aging, wat is dat eigenlijk?

Published on

Jong zijn en blijven lijkt de trend. Vooral de beautybranche speelt hier goed op in. Sla een tijdschrift open en het ene na het andere jeugdig ogende model lacht je toe. Het zijn niet zomaar advertenties voor een goede pot crème of mooi serum, nee anti-aging is het motto. Anti-aging is een predicaat wat tegenwoordig echt overal wordt opgeplakt, lijkt het. Al dan niet gerechtvaardigd. Maar wat is nou eigenlijk Anti-aging en wat ligt aan de basis hiervan?

De eeuwige jeugd…..

Bijna iedereen wil er tegenwoordig jong uitzien en vitaal zijn. Liefst allebei. De kern van Anti-aging is het vertragen van het verouderingsproces. Door schadelijke invloeden van buitenaf en een misschien minder gezonde levensstijl heeft de huid de neiging om sneller te verouderen. Een jong, strak en glad (pijnloos haar verwijderen) gezicht bestaat van binnenuit, uit goed stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit barstensvol collageen en elastine. Zolang je jong bent zul je geen last hebben van rimpels, zolang het gehalte van het collageen en elastine maar hoog genoeg is in het bindweefsel. Tijdens het verouderen van je huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper, wat rimpels tot gevolg heeft. Rimpels zijn zo ongeveer de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering, hoofdzakelijk in het gezicht. Hoe ouder je wordt, des te meer zal je huid dus vragen om aangepaste producten en behandelingen. Anti-aging is echter geen wondermiddel dat in no-time en met onrealistische beloftes werkt. Het is een proces dat op gang gebracht wordt en bestaat uit een combinatie van factoren. Door de combinatie van de juiste (bindweefsel-) massages en speciale ampullen en maskers, zal de huid maximaal worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen.

Het zal nooit lukken om de huid van een 50-jarige weer het aanzien te geven van iemand van 30. Wel kun je met goede behandeling en verzorging een deel van de opgelopen achterstand inhalen en daarbij tegelijkertijd de algehele conditie en het functioneren van de huid verbeteren. Zo kan het verouderingsproces worden afgeremd en kun je de huid helpen het behaalde niveau vast te houden. Op die manier zal je huid er voor haar leeftijd jonger, vitaler en veel gezonder gaan en blijven uitzien.

Wat kun je zelf doen aan Anti-aging?

Zorg dat je voldoende slaapt. Tijdens de slaap voert de huid herstelwerkzaamheden uit. Door te weinig slaap kan de huid er grauw en vaal gaan uitzien en slap aanvoelen. Zodra de huid verslapt ontstaan rimpels. Slapen is een echte mooimaker!

Drink veel water. Door vochttekort droogt de huid uit, waardoor rimpels sneller kans krijgen. Per persoon verschilt de hoeveelheid water die je dagelijks nodig hebt. 1,5 liter water is een goed gemiddelde.

Zorg dat je voldoende Omega 3 en 6 vetzuren binnenkrijgt. Vette vis (sardines, zalm, makreel) bevatten veel van deze vetzuren en zorgen ervoor dat de huid niet uitdroogt.

Zorg voor voldoende beweging in de buitenlucht. Dit houdt de bloedcirculatie op peil.

Eet gezond en met voldoende variatie. Zorg dat je voeding vitamines, mineralen en vezels bevat. Vers fruit, veel groenten, rauwkost, vette vis en kip. Probeer minder vlees te eten en vermijd het liefst voedsel waar suiker in zit.

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post