Hoe kan je pijnloos ontharen ?

Published on


verwijderen van haar pijnloos
Ontharing wordt ook gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar, zoals rug,schouder,armen,benen en borst. Maar hoe doe je dit pijnloos?

Welke manier is de beste om te ontharen?

Als je je scheert wordt alleen het zichtbare gedeelte van het haar verwijderd. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd en bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In het geval van oppervlakkig ontharen, blijven de haarwortels intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom is het nadeel van deze behandeling dat het geen permanent resultaat heeft en er weer opnieuw gaat moeten onthaard worden. Je kan in principe elk deel van je lichaam ontharen. Je kunt hiervoor een epilator,depilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscr?me gebruiken.
Meestal zijn er verschillende redenen om te ontharen. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in de westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Ontharen is vaak een onderdeel bij een schoonheidsverzorging.

Welke lichaamsdelen kun je ontharen?

Meest voorkomend zijn de oksels,de benen en het hoofd. Echter, borst, armen, neus, oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Zwemmers,atleten,bodybuilders en fietsers laten deze gebieden meestal ontharen.Wegens meische redenen is ontharen meestal niet nodig. Haar heeft zelfs een beschermde functie voor het lichaam. Ze vangen de kleine deeltjes op zodat er voorkomen wordt dat deze opgenomen worden door het lichaam. Alleen voor chirurgische ingrepen kan het noodzakelijk zijn dat op de plek waar de incisie wordt gemaakt het gebied wordt onthaard.

Hoe kun je ontharen?

Ontharen kan thuis worden gedaan of in een schoonheidssalon. De meest bekende manier van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen droog scheren met een elektrisch scheerapparaat en nat scheren.Als men nat scheert wordt er een bepaalde hoeveelheid ontharingscr?me of scheerschuim op het lichaam aangebracht. Vervolgens gebruikt je een scheermesje.
Een andere manier is het gebruiken van een chemische ontharingscr?me. Zo'n cr?me bevat bepaalde stoffen, Zoals thioglycolzuur dat zorgt voor de afbraak van eiwitten in het haar, waardoor het haar dat zich aan de oppervlakte van de huid bevindt, wordt afgebroken. Bij dit proces blijft de haarwortel intact. Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.
Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is dit niet helemaal pijnloos.
pijnloos haar verwijderen

Comment on this post