Een massage

Published on


Een massage is het op een ritmische manier strijken,kneden en wrijven van het huidoppervlak en de onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op de mechanische manier met behulp van een apparaat. Iemand die is opgeleid om dit werk te doen wordt een masseuse of masseur genoemd.Inzet massage

Massages kunnen gegeven worden om kramp of stijfheid te verminderen. het wordt ook ingezet voor het verbeteren van de bloedsomloop en om je spieren te ontspannen. Door een sportmassage kan je lichaam zware inspanningen beter verduren. Als je krachtig masseert zorgt dit voor een betere bloodsomloop en een snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de sensorische (gevoels-)zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vetweefsels en vet verandert of verminderd. Wanneer mensen hun lichaam niet mogen of kunnen bewegen vanwege verlamming of ziekte kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren weer activeert.

Ontspanning en masseren

Stress zorgt constant voor een spanning in de spieren. Een massage helpt bij de bewustwording en toont je hoe de spanning in je lichaam zich manifesteert. Massagetherapeuten geloven dat deze stress het doorstromen van energie en doorbloeding blokkeert. Dit uit zich in vermoeidheid, zwaarmoedigheid, beperkte bewegingen, verminderde flexibiliteit van de spieren en meer kans op allerlei blessures en overbelasting. Gifstoffen hopen zich op in het lichaam. Masseren kan de stress enorm doen verminderen in het lichaam ,en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.

Veel gezondheidsklachten worden tegenwoordig veroorzaakt door spanning. De functies van ons lichaam worden verstoort door stress. Bij massagetherapie wordt het hele lichaam betrokken. Het is zeker te gebruiken bij migraine,problemen met de ademhaling of spijsvertering, artritis,blessures en bij klachten in de nek,benen,schouders en onderrug.

De behandeling die gegeven wordt

Een behandeling kan doorgaans 15 tot 90 minuten duren. Hoelang er gemasseerd wordt hangt af van de behandelde persoon maar ook van de therapie. Tijdens de sessie kan door de pati?nt aangegeven worden waar de probleemgebieden zitten zodat de therapeut daar meer aandacht aan kan besteden.Massage technieken


Niet alleen vari?ren de soorten van massages, De soorten van technieken verschillen ook. De meest bekende zijn:
? Het masseren over de breedte genaamd petrissage.
? Een lichte massage in de lengte van de spier heet effleurage.
? Met de vingertoppen of duimen circulerend de spier diep masseren is frictie.
? Met zijkant van de handen lichtjes klappen geven op het lichaam.
? Knijpen van de pier over de breedte wordt kneden genoemd.

2minutes2book

Comment on this post