Je tanden bleken

Published on


Iedereen droomt van een stralende filmsterrenlach met mooie glanzende witte tanden. Om zulke mooie witte tanden te verkrijgen kun je je tanden bleken. Witte tanden zien er mooier uit, verzorgder en geven je een jeugdige uitstraling. Bovendien geeft het je meer zelfvertrouwen als je lacht.. Goede redenen om je tanden te bleken.

Kun je jouw gele tanden bleken?
Tanden kunnen vergelen door verschillende oorzaken. Rode wijn, thee, koffie en tabak zorgen ervoor dat je gebit vergeeld. Ook kan de verkleuring aan je tanden ontstaan door azijn of citrusvruchten. Als je al deze voedingsmiddelen vermijdt blijven je tanden witter. Maar wat als je tanden geel zijn en je wilt je tanden laten bleken? Het belangrijkste is om eerst langs te gaan bij de tandarts om te bepalen dat je tanden wel geschikt zijn om te bleken. Tanden vergelen niet alleen, maar kunnen ook doorzichtiger worden. Het beste resultaat bekomt men door ondoorzichtige tanden te bleken.

Je tanden zelf bleken of laten doen?
Als je je tanden hebt laten bekijken door de tandarts, kan hij je zeggen of je je tanden kunt laten bleken. Om te voorkomen dat het glazuur van je tanden verder wordt aangetast, is het belangrijk dat je het bleken van tanden alleen toepast op een gezond gebit. Met een tandenbleekkit of whitening tandpasta kun je thuis zelf je tanden bleken. Wil je het professioneel aanpakken, dan kan je terecht bij een schoonheidsspecialiste, een bleekkliniek of gewoon bij je tandarts.

Er zijn twee methodes die door professionals worden toegepast.
• De eerste methode bestaat uit een gel en een bleeklamp.
• De tweede methode bestaat uit KTP-laser en een gel. De tandarts gebruikt hetzelfde bleekmiddel als die in de tandenbleekkit voor thuis.

Hoeveel kost tanden bleken?
Afhankelijk van het merk varieert de prijs voor een whitening tandpasta van circa €1,50 tot €22,-. Voor een tandenbleekkit betaal je vanaf €50,- tot een paar honderd euro. Bij een schoonheidsspecialist varieert de prijs van €100,- tot €500,-. In een bleekkliniek zal je tussen de €100,- en €600,- kwijt zijn. En bij de tandarts betaal je tussen de €200,- en €600,-.

De resultaten van de behandeling
Een whitening tandpasta geeft natuurlijk een ander resultaat dan wanneer je bleekmiddelen toepast. Ook is er onderscheid in de tandpasta’s onderling. De ene tandpasta schuurt en polijst, terwijl de ander een wit laagje achterlaat. Schuren en polijsten zorgt voor aantasting van het tandglazuur, waardoor de verkleuring meer zichtbaar wordt.
Het kan gebeuren dat je zo erg gewend raakt aan je witte tanden, dat je je tanden te vaak laat bleken. Dan ontstaat er een blauwachtige glans op je tanden.

2minutes2book

Comment on this post